Diary, Nostalgia Hidup..

Pa bnda ya? Wat is diary? Bak kata wiki, (A diary is a record (originally in written book format) with discrete entries arranged by date reporting on what has happened over the course of a day or other period. Diaries undertaken for institutional purposes play a role in many aspects of human civilization, including government records (e.g., Hansard), business ledgers and military records. Schools or parents may teach or require children to keep diaries in order to encourage the expression of feelings and to promote thought.).. Well u juz read it out then.. Ya serba sedikit ttg apa diary ya... For me, diary is sumtin oake kita rekod apa yg kita lalui... byj bnda yg kita boleh tukis kat diari kan? such as kita bleh remind ourself apa event penting yg kita buat hari ya. kita bleh luah prasaan tdk puas hati kat diari. tulis ttg gal yg kita ada crush (wuhuuu!!!). haha.. da 1st time saya buat diari ialah time taun 5.. ewah ewah... nostalgia ya beb!! byk kenangan ya!! hehe... stat buat diari dulu pun coz cikgu bi saya (Cikgu Golira) yg suruh buat.. hehe.. jahat2 ne pun, nya ttp bait... then taun 6 dia pun transfer.. huhu... as a tribute 4 her, i started 2 write a diary 4 myself. eventhough it is not an official one but it's juz starting 2 make me addicted 2 it. haha... well, dat was da stat of a phenomena which majority of my classmoate knows bout it. mana tak!!! meka curi2 amik dlm beg guwe then baca la! hueh... kalo difikirkan, agak bodoh la... coz meka mcm hunger to read ot n xsabar2 nak tunggu apa yg saya tulis dikemudian hari.. haha.. byk kenangan n im quite sad coz buku ya ilang thnax to my fren!. kononnya mok pinjam la tek mok tau kdk ne mok tulis diari. check2 disembatnya... paloi... wei!! dolok diary ku ya ibarat seketul emas yu!! mun jual adala ku untung 200-500 camya... hehe..

2 comments:

Stella | June 18, 2009 at 11:22 PM

wei, i didnt know u like cikgu golira...haha
anyway ive updated my blog.go check it out

Pangeran | June 22, 2009 at 11:08 AM

haha.. xda la madah nya suka gilak... tp nya da reason y i learn eng.. mun fail dolok kena tarik telinga yu..

Post a Comment